logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Ananas

.: Muut artikkelit aiheesta Luonnonlääkkeet

Ananas (Ananas comosus) on tropiikissa kasvava yksisirkkainen kasvi. Myös sen mehukasta, käpymäistä latvakukintoa, eli epähedelmää, kutsutaan ananakseksi.

Ananas sisältää runsaasti antioksidantteja, ravinteita ja vitamiineja: C-, B1- ja B6-vitamiineja, foolihappoa, natriumia, kaliumia, magnesiumia, rautaa, jodia, fosforia ja kalsiumia.

Ananas sisältää runsaasti myös bromelaiinia, joka on tulehduksia estävä, antitromboottinen ja fibrinolyyttisiä ominaisuuksia käsittävä entsyymi. Ananaksesta voi saada avun tulehdussairauksiin kuten kihti, niveltukehdus tai kipeä kurkku. Bromelaiini parantaa myös ruoansulatusta, ohentaa verta ja edistää valkosolujen muodostumista. Ananas parantaa kehon vastustuskykyä ja sillä on positiivinen vaikutus kilpirauhaseen ja hermosoluihin.

Vaikka ananas on koostumukseltaan enimmäkseen vettä, siinä on paljon kuituja, mutta kaloreita puolestaan hyvin vähän. Koska ananas nopeuttaa nesteen poistumista kehosta, edistää ruoansulatusta ja rasvan palamista, se on hyvä hedelmä painoaan tarkkailevalle.

Seuraavat valikoimastamme löytyvät tuotteet sisältävät ananasta:
Puhdistava ja ravitseva Green Master teejuomajauhe ja kapselit

Aiheeseen liittyviä tuotteita: