logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Puhdistavat detox-vihersmoothiet

.: Muut artikkelit aiheesta Kehonpuhdistus

Artikkelikuva

Vihersmoothiet puhdistavat kehoa tehokkaasti ja luonnollisesti. Ne sisältävät runsaasti klorofylliä, eli lehtivihreää, jota varsinkin vihreissä lehtivihanneksissa on paljon. Vihreät vihannekset ja lehtivihannekset ovat tärkeä osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, mutta puhdistuskuureissa niiden rooli korostuu.

Klorofylli tehostaa solujen uusiutumista, vahvistaa immuniteettia, edistää maksan myrkkyjenpoistoa ja vähentää suoliston haitallista entsyymitoimintaa. Oraita, versoja ja vihreitä kasveja voi käyttää monella tavalla: mehuina, jauheena, salaateissaa, kaikessa ruoanvalmistuksessa ja tietysti smoothieiden ainesosana. Myös ns. villiyrtit, kuten vuohenputki ja nokkonen, ovat erinomaisia klorofyllin lähteitä.

Detox-smoothiet
Smoothiet ovat helppo ja maukas tapa nauttia yksi päivän aterioista ja reilu annos lehtivihreää. Jotta annoksessa olisi lehtivihreää on mahdollisimman paljon, kannattaa käyttää n. 60 % hedelmiä tai vihanneksia ja 40 % vihreitä lehtivihanneksia.

Lehtivihreää voi lisätä smoothieen myös jauheena. Esim. valikoimastamme löytyvä Green Master-teejuomajauhe maistuu huomattavasti paremmin smoothiessa kuin pelkkään veteen sekoitettuna. Voit sekoittaa sen mihin tahansa hedelmä-, vihannes- tai yhdistelmäsmoothieen.

Vihersmoothieiden hyödyt:
- Niistä saa paljon energiaa. Jos aamiainen ei maistu, päivän voi aloitta vihersmoothiella tai nauttia sen iltapäivällä välipalana.
- Vihersmoothiet auttavat ruoansulatusta ja auttavat näin mm. painonhallinnassa.
- Vihersmoothiet ovat hyväksi myös iholle, parantavat unen laatua, puhdistavat elimistöä ja sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita ja antioksidantteja.

Detox-smoothien perusaineosina käytetään vihreälehtisiä vihanneksia (tai viherjauheita kuten Green Master) yhdistettynä hedelmiin ja/tai marjoihin. Nesteeksi sopivat vesi (tai jää), makeuttamaton mantelimaito tai kookosvesi. Painontarkkailijan kannattaa huomioida että kookosvesi sisältää n. 40 kcal/2 dl, mantelimaito keskimäärin 60 kcal/2 dl, mutta kookosmaito jopa 200 kcal/2 dl. Halutessasi voit käyttää nesteenä myös vihreää teetä tai valkoista teetä.

Tässä muutama esimerkki detox-smoothieista:

Vihreä proteiini/detox -smoothie
1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 rkl mantelivoita tai -tahnaa
1 banaani
0,5 l vihreitä lehtivihanneksia

Heleän vihreä detox -smoothie
1 kiwihedelmä
1 banaani
1 dl ananasta
2 sellerinvartta
0,5 l pinaatinlehtiä
2,5 dl vettä

Detox -smoothie omenoista ja marjoista
2,5 dl marjoja
1 iso omena
0,5 l pinaattia
2.5 dl vettä tai makeuttamatonta mantelimaitoa

Detox -smoothiet voit valmistaa tietysti oman makusi mukaan, tärkeintä on runsas lehtivihreän määrä. Mm. näistä lehtivihanneksista saat reilusti klorofylliä smoothieen:
Pinaatti, lehtikaali, tummat salaatit, vesikrassi, vehnänoras, spirulina, korianteri, persilija, voikukanlehti, nokkonen ym. villiyrtit.

Green Master-teejuomajauheella voit halutessasi korvata vihreät lehtivihannekset joko kokonaan tai osittain.

Suosi seuraavia vihanneksia:
selleri, fenkoli, avokado, kurkku, tomaatti, parsakaali, juurekset, erityisesti punajuuri (ja/tai sokeroimattomat juurestuoremehut)

Suositeltavat hedelmät:
Kaikki sitrushedelmät, erityisesti sitruuna ja greippi, mango, vesimeloni, omena, banaani (ja/tai sokeroimattomat hedelmätuoremehut)

Smoothieita voi myös maustaa. Esim. kanelilla saa lisää makeutta hedelmäsmoothieihin, inkivääri, chili ja valkosipuli terästävät vihannessmoothien makua ja edistävät mm. aineenvaihduntaa monien muiden terveysvaikutustensa ohella.

Vihersmoothieita voi nauttia päivittäin tai kuureina. Jos mielesi tekisi kokeilla mehupaastoa, mutta se tuntuu liian haastavalta, kokeile esim. kolmen päivän "smoothiepaastoa" jolloin nautit vain nestemäistä ravintoa, sosekeittoja ja smoothieita. Tekee hyvää! Lue lisää: Detox-kehonpuhdistuskuuri.

Teemaan liittyvät tuotteet:

Neitsyttee Premium 15 pss

-50%
Neitsyttee Premium 15 pss 4.50 €

Detox -kehonpuhdistus-laastari 10 kpl

Detox -kehonpuhdistus-laastari 10 kpl11.40 €

Detox -kehonpuhdistus-laastari 3 x 10 kpl

-30%
Detox -kehonpuhdistus-laastari 3 x 10 kpl24.00 €

Frantsilan Detox Puhdistustipat 100 ml

Frantsilan Detox Puhdistustipat 100 ml17.00 €

Vihreä kahvi- ja chilikapselit 60 x 490 mg

-62%
Vihreä kahvi- ja chilikapselit 60 x 490 mg8.00 €

OoLong Tee 30 x 4g

OoLong Tee 30 x 4g6.20 €