logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Saunominen ja suolakylpy puhdistavat kehoasi

.: Muut artikkelit aiheesta Kehonpuhdistus

Artikkelikuva

Detox-hoito kotona

Onko muita keinoja puhdistaa kehoa kuin erilaiset detox-kuurit, puhdistavat lisäravinteet ja jalkapohjalaastarit? On! Ja se on se jokapäiväinen, arkinen ja itsestäänselvä asia meille suomalaisille: sauna.

Sauna saa meidät hikoilemaan ja hien mukana kehostamme poistuu epäpuhtauksia. Saunoessa maksa tai munuaiset eivät rasitu, mutta hikoilusta on hyötyä munuaisille. Kuonaa ja epäpuhtauksia poistuu varsinkin iholta, mutta myös syvemmältä kudoksista.

Jos haluaa maksimoida saunomisen puhdistavan vaikutuksen, saunominen kannattaa suorittaa tietyssä järjestyksessä:

1. Käy suihkussa, peseydy, pese myös hiukset. Kuivaa iho jotta hikoilisit paremmin. Jos menet saunaan peseytymättä, ihollesi kertyneet haitta-aineet imeytyvät takaisin elimistöösi.
2. Ota aluksi lyhyet löylyt ja kuori lämmin iho joko karkealla sienellä/harjalla tai kuorintavoiteella ihotyypistäsi riippuen. Kasvojen ihon kuorintaan voit käyttää esim. hellävaraista Konjac-sientä.
3. Jos ihosi on herkkä tai hyvin kuiva, suojaa ihosi voiteella ennen kuin menet uudelleen löylyihin. Erityisesti kasvojen iho kannattaa suojata varsinkin jos sinulla on taipumusta couperosaan tai hyvin pintakuiva iho. Myös hiukset kannattaa suojata pyyhkeellä tai lämpöä kestävällä hoitoaineella lisälöylyjen ajaksi.
5. Ota saunassa jalkakylpy. Jalkakylpyvinkkejä löydät TÄÄLTÄ.
6. Vihdo! Vihtominen irrottaa likaa ja kuollutta ihosolukkoa, poistaa nestettä, lisää hikoilua, kiihdyttää pintaverenkiertoa ja näin saattaa tehota myös selluliittiin. Vihtomisen uskotaan myös alentavan verenpainetta. Koivuvihdan käyttäminen tuo saunaan ihanan, perinteisen tuoksun, mutta koivua pidetään myös puhdistavana, mieltä virkistävänä ja nestettä poistavana. Jos sinulla ei ole vihtaa tai et pidä vihtomisesta, laita löylyveteen koivun tuoksua eteerisenä öljynä.
7. Peseydy hyvin saunomisen jälkeen.

Jos et voi tai halua saunoa syystä tai toisesta, voit ottaa detox-hoidon myös kylpemällä. Kuuma kylpy rentouttaa ja puhdistaa, lievittää kipuja ja kaunistaa ihoa.

Suolakylvyt ovat yksi suosituimmista detox-kylvyistä. Tämä kylpy puhdistaa, rentouttaa ja hellii ihoasi. Merisuola virkistää, avaa ihohuokosia ja helpottaa lihas- ja nivelsärkyjä, katkerosuola lisää hikoilua, vähentää lihassärkyä ja tulehduksia. Ruokasooda ja omenaviinietikka pehmentävät ihoa. Jos kärsit aknesta esim. rintakehässä tai selässä, käytä omenaviinietikkaa, se hoitaa aknea. Inkivääri avaa ihohuokosia, parantaa verenkiertoa ja lisää hikoilua.

Suolakylpy:
1dl merisuolaa
1 dl katkerosuolaa (epsom-suola, magnesiumsulfaatti)
1 dl ruokasoodaa TAI 2 dl omenaviinietikkaa
2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä

Sekoita ainekset kulhossa ja ripottele seos mahdollisimman kuumaan veteen. Kylve 40 minuuttia ja hiero ihoasi kevyesti pyörivin liikkein sydäntä kohti.

Lähde: Blackdoctor

Menitpä sitten saunaan tai kylpyyn muista juoda tarpeeksi ennen ja jälkeen.

Lepää saunomisen tai kylpemisen jälkeen.

Rankkaa, pitkää saunomista tai kuumia suolakylpyjä ei tule harrastaa mikäli olet raskaana, sinulla on korkea verenpaine, sydänvika tai diabetes.

Rentottavia ja mukavia sauna- ja kylpyhetkiä!

Aiheeseen liittyviä tuotteita:

Konjac Pure -kasvojenpuhdistussieni

Konjac Pure -kasvojenpuhdistussieni
4.00
-47%

Konjac Aloe vera -kasvojenpuhdistussieni

Konjac Aloe vera -kasvojenpuhdistussieni
4.00
-47%

Konjac Bambuhiili -kasvojenpuhdistussieni

Konjac Bambuhiili -kasvojenpuhdistussieni
4.00
-47%

Kollageeni + Q10 -harsonaamio

Kollageeni + Q10 -harsonaamio
6.00
-24%

Viinirypäleuute + Q10 -harsonaamio

Viinirypäleuute + Q10 -harsonaamio
7.90

Aloe Vera + Q10 -harsonaamio

Aloe Vera + Q10 -harsonaamio
7.90

Mikroneulain Derma 0.5 mm

Mikroneulain Derma 0.5 mm
32.00

Ruusukultaseerumi O.TWO.O 15 ml

Ruusukultaseerumi O.TWO.O 15 ml
13.60

Kultanaamio

Kultanaamio
9.00

FOA Ihon Mikrohierontalaite

FOA Ihon Mikrohierontalaite
45.00

Valoterapia- ja ultraäänihoitolaite

Valoterapia- ja ultraäänihoitolaite
68.00

Rypynpoistaja hEGF

Rypynpoistaja hEGF
26.00