logo Palaa etusivulle

.: Kaikki aihealueet

Glukosamiini ja nivelkuluma eli osteoartriitti

.: Muut artikkelit aiheesta Luuston ja nivelten ongelmat

Nivelvaivat johtuvat usein ylipainosta ja vähähäisestä liikunnasta. Nivelvaivoilla tarkoitetaan yleensä nivelkulumaa , jossa kahden luun välinen nivelen rusto ikään kuin kuluu pois. Se aiheuttaa nivelsärkyjä.

Nivelkuluma on yksi keski-ikäisten yleisimmistä sairauksista. Tosin varsinaisesta sairaudesta voidaan puhua vasta, kun nivelkuluma aiheuttaa siinä määrin kipua, että se vaikeuttaa normaalia elämää.

Varsinkin alaraajojen nivelkulumien kohdalla, tulisi ensimmäiseksi pudottaa painoa, sillä painonpudotus vähentää nivelten kuormittumista lisävaurioita. Jo muutamien kilojen pudotus voi auttaa. Monet ovat välttyneet leikkaukselta, kun painoa pudotettu riittävästi nivelten päältä.
Nykyisin tiedetään, että glukosamiinit hidastavat rustokudoksen hajoamista. Niiden vaikutus perustuu siihen, että ne stimuloivat rustosoluja syntetisoimaan glykosaminoglykaaneja ja proteoglykaaneja, jotka ovat ruston rakenneosia.
Glukosamiineja käytetään nivelvaivojen ja iskiaksen oireiden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös perushoitona nivelrustojen rappeutumista vastaa. 

Yrttiapteekin valikoimaan kuuluu Cartilage Vita Bioglukosamin Forte 60 kpl

Teemaan liittyvät tuotteet:

Vihreä tee 20 x 2g pss

Vihreä tee 20 x 2g pss3.50 €

OoLong Tee 30 x 4g

OoLong Tee 30 x 4g6.20 €