Palaa etusivulle

.: Kaikki teemat

Vaaka vai mittanauha? Miten laihtumista kannattaa mitata?Moni painonpudottaja seuraa laihtumistaan vaa´an lukemista ja epätoivo iskee kun paino näyttää pysyvän samana, joskus jopa nousevan! Itsensä motivointi on silloin todella vaikeaa.

Jos ryhtyy laihduttamaan pelkästään ravinnon avulla, aluksi paino laskee nopeasti: kehosta poistuu nestettä. Kun ylimääräinen neste on poistunut painon putoaminen hidastuu.

Jos punnitsee itsensä aamulla tai esim. saunan jälkeen, kehossa on vähemmän nestettä, ennen kuukautisia tai aterian jälkeen sitä on puolestaan enemmän. Jos siis käyttää vaakaa mittarina, kannattaa ajoittaa punnitseminen aina samaan ajankohtaan, eikä vaa´alla kannata käydä päivittäin, kerran viikossa voi olla sopivampi määrä.

Jos painonpudottamiseen liittyy esim. kuntosaliharjoittelu, paino voi jopa nousta: lihas painaa enemmän kuin rasva.

Paremmat mittarit ja motivaattorit voisivat olla peili ja mittanauha ja ehkä ne lempifarkut, joihin ei enää ole hetkeen mahtunut.

Vaikka vaaka näyttäisi samaa lukemaa, muutokset kehonkoostumuksessa voivat silti olla suuriakin. Vyötärönympäryksen mittaaminen vaikkapa kerran viikossa auttaa seuraamaan tuloksia ja kertoo keskivartalon rasvan palamisesta parhaiten. Vyötärönympärykseltä senttejä lähtee eniten ja nopeimmin, mutta halutessaan voi seurata myös reisien ja lantion ympärysmittaa.

Markkinoilla on olemassa vaakoja, jotka kertovat painon lisäksi myös esim. lihas- ja rasvakudoksen määrän koko kehon painosta, tällainen vaaka voisi olla "palkitsevampi" kuin vain painon kertova vaaka.

Painonpudotusurakan alussa ja muutaman viikon välein otettu "kokovartaloselfie" edestä, takaa ja sivulta voi myös olla hyvä motivointiväline. Kehonkuva on saattanut vääristyä varsinkin, jos on kärsinyt ylipainosta pitkään. Uudet vartalon ääriviivat, kaventunut uuma tai reisien sisäpuolen kiinteytyminen, näkyvät kuvassa ja rohkaisevat jatkamaan projektia.

Ja kun "tavoitefarkut" mahtuvat jalkaan, enää ei tarvitse kuin pitää huolta siitä, että näin on jatkossakin!

Teemaan liittyvät tuotteet:

Pu Erh - Punainen Tee

6.40 €

BALO Laihdutusgeeli 85ml

7.00 €

3 x Pu Erh - Punainen Tee 20 pss

-30%
13.50 €

Green Master -teejuomajauhe 20 pss + 20 kaps.

-30%
16.10 €

Neitsyttee 20 Premium 3 g x 15 pss

-30%
6.30 €

Vibro Shape hierova laihdutusvyö

49.00 €

Elektroninen TENS Hierontalaite

29.00 €

Celluless selluliitinpoistaja

39.00 €

Bodysonic -ultraäänihierontalaite

57.00 €

Vihreä kahvi- ja chilikapselit 60 x 490 mg

21.00 €

2 x Vihreä kahvi- ja chilikapselit 60 x 490 mg

35.00 €

OoLong Tee 30 x 4g

-30%
4.35 €